image

NOBEL arkitekter fik et indkøb i den åbne internationale konkurrence om det nye Fotografihus i Oslo. Projektet skal placeres på Sukkerbiten med Operaen og det nye Munch Museum som nærmeste naboer. Byggeriet er udformet i et enkelt formsprog med et lavt og langstrakt betonvolumen, der hæver sig over en åben og multianvendelig kajplads.

Alle udstillingsarealer er placeret på 1. sal, mens de udadvendte funktioner som foyer og restaurant er placeret i terrænplan. Her er facaderne trukket tilbage, så kajpladsen visuelt flyder ind under betonvolumenet og inviterer indenfor. Centralt i bygningen er der udformet et dobbelthøjt rum med cirkulært ovenlys – en IRIS - der vil fremstå som et vartegn for Fotografihuset.

Juryen skriver bl.a. i sin betænkning: "Juryen har hatt stor glede av å se hvor mye man kan få til på tomten ved å bygge på så lite areal som mulig. Det kompakte og arealeffektive 2-etasjers bygget med sin transparente 1. etasje og sin innadvendte 2. etasje mener juryen det er verdt å trekke frem, som en referanse for konkurrensens vinner i det videre arbeidet."


Rødovre Musikskole og Café
Jaan Kross - Mindesmærke i Tallinn
Nyt mediehus i Tallinn
Fotografihuset i Oslo
Parkeringshus i Nordhavn
Tampere Art Museum
Kontakt Projekter Tegnestuen Aktuelt Nobelark